onsdag 10 juli 2013

Prematurkläder till Neo i Uppsala

Har tidigare sytt ett gäng mössor till en insamling till neo i Uppsala. Fick i förra veckan veta att hon som håller i insamlingen fått missfall och är sjuk och själv inte kan sy för tillfället. Så då tänkte jag göra en insats och sy lite då det redan vid förra inlämningen var ganska tomt i klädlådorna där familjerna får välja en mössa, ett par byxor och en tröja/body till sin lilla guldklimp. Jag har tidigare inte sytt dessa små omlottröjor men det var ju inte så svårt :-)

På ett par dagar fick jag ihop 21 mössor 12 par byxor och 5 st tröjor i stl 38 och 56. Det är ju inte bara förtidigt födda barn som hamnar på neo utan det kan vara fullgångna barn som fått en tuff start i livet ändå. Tänker att alla som är på neo är oförberedda på att hamna där och behöver känna att någon tänker på dem. Att hitta prematurkläder är inte så lätt och det är ett ganska dåligt utbud så det är roligt att även dessa barn kan få färgranna och fina kläder. Innan jag skickar dem är de tvättade i parfymfritt tvättmedel då dessa barn är väldigt känsliga.

Självklart går det att beställa prematurkläder av mig också vid intresse.

Här är lite bilder på vad jag skickade iväg idag.

Min mamma har tidigare stickat mössor till samma insamling och när jag berättade om hur det låg till nu så fixade hon också ett par mössor som också är på väg till Uppsala nu. 

1 kommentar:

  1. Hej!
    har du mönster på tex byxor och tröjorna? Skulle vilja hjälpa till här i Göteborg. :-)

    SvaraRadera